Σε απόσταση μόλις μισή ώρα από την Αγία Άννα, βρίσκεται ένας μικρός παραθαλάσσιος οικισμός με την ονομασία παραλία Σαράντη.

Ο μικρός κόλπος με τα πεντακάθαρα νερά και τα μικρά χαλίκια, είναι ένα γραφικό μέρος. Ανήκει στο δημοτικό διαμέρισμα Προδρόμου του δήμου Θίσβης στο νομό Βοιωτίας. Όλο και περισσότεροι τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια αυτό το όμορφο χωριουδάκι.

Η παραλία είναι στρωμένη με μικρά χαλίκια ενώ τα νερά είναι πεντακάθαρα. Εκτείνεται σε όλο το κόλπο αλλά το φάρδος δεν είναι και πολύ μεγάλο. Αυτή είναι και η μοναδικότητα του όμως αφού τα δέντρα βρίσκονται δυο μέτρα από την παραλία και προσφέρουν φυσική σκιά στους λουόμενους.

Ο κεντρικός δρόμος της παραλίας είναι γεμάτος με λίγες μονοκατοικίες, ταβέρνες και καφετέριες που έχουν σεβαστεί τη φυσική ομορφιά του τόπου με αποτέλεσμα να υπάρχουν δέντρα και λουλούδια παντού.

Υπάρχει ένα μικρό λιμάνι από όπου οι ψαράδες φεύγουν κάθε πρωί με τα καΐκια τους για να πιάσουν φρέσκα ψάρια και να προμηθεύσουν όλες τις ταβέρνες.

Αν είστε τυχεροί μπορεί να δείτε και τις δυο μεγάλες χελώνες καρέτα – καρέτα που κατοικούν στο κόλπο εδώ και πολλά χρόνια και είναι φιλικές προς τους ανθρώπους.